Протестиращите грозно потъпкаха лика на Бойко Борисов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
21:15 / 12.08.2020
6699
35-ят ден на протеста отново събра огромно множество граждани, недоволни от управлението на премиера Бойко Борисов. Остават блокадите на три възлови кръстовища в центъра на София – на пл. "Независимост", при Софийския университет и на "Орлов мост".

Близо до Триъгълника на властта един от Отровното трио - адвокат Николай Хаджигенов, дръпна слово пред аудиторията, но този път позата му беше по-различна - на подиума той беше стъпил върху тениска с лика на Борисов.

Въпреки мерките, които съобщи, че е взел днес премиерът, протестиращите са категорични, че това е замазване на очите на хората и те няма да отстъпят от своите искания.

Късно снощи Отровното трио застана начело на възстановяването на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. От тази сутрин Орлов мост и Ректората се превърнаха в свободна пешеходна зона за четене и спорт.

Исканията на протестиращите остават непроменени и постоянни повече от месец – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, провеждане на честни избори и дистанционно и електронно гласуване.

Днес се проведе и протест пред германското посолство. Протестиращите стояха една минута мълчаливо с вързани очи, след това заявиха, че искат да знаят как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните "партньори“ от ГЕРБ.

Протестиращите са несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

"Не съм за никой тук! Аз съм против сегашната система на мафиотизацият и ограбване на ресурси, на политическите партии, които управляват в момента" обобщи протестиращ.

Очаква се шествието на протестиращите пред Министерския съвет да стигне до Орлов мост около 21:30 ч.

"Мотивацията е да събудим българския народ. Най-важното - имаме любовта на хората. Това е нещо, което аз открих с много голяма изненада. Има чудесни, прекрасни хора", заяви протестиращ там пред БНР.

"Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не - аз ще отида при него!! Баба Нета е тука да мете боклука", заяви възрастна дама.

"Живея още месец-два, в тази най-красива страна на света, хващам самолета и се махам. Разбира се, ако настъпи демокрацията, ще остана", каза трети.

Във Велико Търново тази вечер е планирано протестно автошествие до крепостта Царевец и обратно. Инициативата е гражданска, като по-късно вероятно ще се стигне временно блокиране на движението в града.

Във Варна протестиращи срещу правителството и главния прокурор продължават блокадата пред кръстовището на Общината. Очаква се проведе и станалото традиционно шествие по централни улици в града.

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).