Прокурорът от Перник: Никога не съм удрял съпругата си, унизен съм да бъда в ареста

Автор: Неда Узунколева
Коментари (1)
15:46 / 14.10.2023
2376
Бисер Михайлов отрече да е бил жена си. Той заяви, че унизен от факта, че се намира ареста. Тези признания направи прокурорът от Перник пред Софийския градски съд, който решава дали да остави Михайлов в ареста, предаде репортер на "Фокус".

Адвокатът на Бисер Михайлов представи декларация, с която съпругата му Биляна Михайлова заявява, че не е била жертва на домашно насилие, не е била в безсъзнание, не е била дезориентирана или обезобразена. Декларацията е лично подписана от госпожа Михайлова. Защитата предостави и интервю на Биляна Михайлова дадено по-рано днес, в което потвърждава, че никога не е била жертва на насилие.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и посочи, че не приема декларацията. Съдът прие декларацията, независимо, че Биляна Михайлова е разпитана в качеството си на свидетел.

Публикациите в медиите не бяха приети от съда като писмени доказателства. 

От обвинението заявиха, че предвид тежестта на обвинението Бисер Михайлов трабва за остане в ареста.

"Има протокол от местопрестъплението, разпитани са свидетели, издадени са медицински документи, които постановяват авторство на деянието" посочи прокуратурата.

Според обвинението е възможно обвиняемият да окаже влияние върху свидетели. Прокуратурата счита, че той не бива да е близо да съпругата си. 

"23 милиона е изплатила България на Европейския съд за правата на човека", заяви адвокатът на обвиняемия. Защитата е категорична, че "българската прокуратура безконтролно може да повдига обвинения, на когото и когато поиска".

Адвокат Таков заяви, че клиентът му има 30-годишен стаж и безупречна професионална репутация. Според защитата причината Биляна Михайлова да бъде на земята е загуба на равновесие, не изпадане в безсъзнание.

"Синината под окото на госпожа Михайлова не е от побой. Тя говори свързано", каза адвокат Таков.

Защитата заяви, че дъщерята, която е подала сигнал на тел. 112 е била в банята и не е видяла и чула нищо. Според защитата разпитите на дъщерята са били преднамерени и субективни. 

Защитата заяви, че независима медицинска експертиза показва, че Биляна Михайлова няма средна телесна повреда и поиска мярката на обвиняемия да бъде " подписка". 

Бисер Михайлов цитира латинската сентенция, че когато тълпата влезе в съдебната зала, правото излиза: "Никога не съм бил опасен. От 22 години живея със съпругата ди в прекрасни и хармонични отношения".

"Взаимната помощ и любов в семейството са безкрайни", добави Михайлов.

Баща ми е с нож и главата на майка ми е сцепена. Това е казала по телефона 15-годишната дъщеря на прокурора. Според Бисер Михайлов дъщеря му е видяла непозната ситуация и е нормално за тази възраст е преувеличила. 

"Никога не съм удрял съпругата си по лицето и тялото. Никога. Обвинението в тази си часн е смехотворно. Когато дъщеря ми извика органите на реда ги поканих вкъщи."

Според Михайлов това е семеен скандал, който заради уплаха на дъщеря му е станал обществено достояние, което по думите му, не е трябвало да се случва. 

Михайлов помоли да няма мярка и допълни, че обвинението ще се разпадне.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
19.03.2024 Прекратиха разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов
18.10.2023 Прокурорът Бисер Михайлов остава на свобода
15.10.2023 Мария Бонева: Медиите дават гласност за домашното насилие, но съдът решава
14.10.2023 Пуснаха на свобода прокурора от Перник
14.10.2023 Тотален обрат! Говори битата прокурорска съпруга
13.10.2023 Прокурорът от Перник бил жена си до безсъзнание, тя отказва да съдейства на разследването
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).