Прокурори влязоха в "Кинтекс", разследват сделки за износ на оръжие!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:02 / 28.03.2019
4374
Магистрати от Специализираната прокуратура и техни колеги от МВР влязоха в оръжейния мастодонт "Кинтекс" тази сутрин във връзка с разследване, научи "Блиц" от два независими източника. Действията на правоохранителните органи са във връзка с доклад на Агенцията за Държавна финансова инспекция, който е констатирал злоупотреби от сделки за износ на оръжие от български фирми. Според информация на изданието извършваните далавери са на стойност десетки милиони лева.

Очаква се магистратите и полицаите да изземат множество документация по разнищването на случая. По неофициална информация разследващите проверяват договори, сключени между дружеството и фирмата "Емко" ЕООД. Неин собственик е бизнесменът Емилиян Гебрев, бивш дългогодишен служител на "Кинтекс". Това не е първата операция на прокуратурата срещу "Кинтекс". През 2016 година агенти на Държавна агенция "Национална сигурност“ нахлуха офисите на търговското оръжейно дружество.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).