ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Прогнозират ново поскъпване на бензина през следващите седмици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 18.07.2011Коментари (46)7839
© Plovdiv24.bg
Бензинът ще продължи да поскъпва в следващите две седмици. Това прогнозира Иван Костадинов, търговски директор на една от водещите вериги бензиностанции у нас. По думите му скокът на цените ще бъде с още около 4 стотинки на литър. Досега бензинът у нас е поскъпнал с под 7 процента от началото на месеца, докато на международните пазари увеличението е с над 8 на сто.

"Рафинериите една по една започват профилактики и има по-високо търсене с цел запасяване с горива. В Европа започва масово да се пътува за почивка и потреблението на бензин е по-високо", коментира Костадинов.

Той обясни, че зимата цените на дизела са по-високи, защото се използва за отопление, фирмени коли пътуват повече през зимните месеци, а с личните си автомобили на бензин хората пътуват по-малко. Лятото тенденцията е обратна - повечето коли по пътищата са личните автомобили на хората, които са на бензин и търсенето е по-голямо. "Тази тенденция ще продължи още максимум седмица-две", допълни той.

Костадинов обясни, че доларът е друг фактор за поскъпването на горивата. Покрай проблемите с Гърция и Португалия еврото губи позиции, зелените пари вървят нагоре, а търговията с горива се осъществява в долари, допълни той.

Страната ни изостава по отношение на повишението на цените на горивата от началото на месеца, като в международен план повишението е с 8-9 процента, а у нас - с под 7 на сто. "Не очаквам големи скокове", категоричен бе Костадинов и даде прогноза за поскъпване с 4-5 стотинки за литър.

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 33
19.10.2011 »
24.08.2011 »
16.08.2011 »
12.05.2011 »
11.05.2011 »
28.04.2011 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
От вчера, когато видях новите цени на бензина и заредих, а днес отново съм на "червено", реших-от утре на рейса. Не може да се издържа на тези цени при тези заплати!! Ще използвам колата само в краен случай!! С г-н Томанов не съм съгласна-в Западна Европа личният транспорт съвсев не е лукс! Работещите имат такива заплати, с които могат да си позволят да го ползват. Другият момент е, че за да избегнат големи задръствания по пътища и магистрали, и защото много от тях работят на по 50-60 км. от местото, където живеят предпочитат да ползват метро, бързи влакове и т.н. Това е! А със стоенето пред парламента - нищо няма да постигнем, освен Б.Б. отново популистки да се намеси и да заповяда да свалят цените, за да си направи предизборна реклама!!
+2
 
 
Личния транспорт е лукс това трябва да разберете. Държава ви била виновна ... Виновни са заплатите не друго ... В момента бензина тук е горе долу ВЈ1.40 (което значи че 3лв ги подмина) затова не-разбирам защо очаквате от едни протести да постигнете нещо при положение цяла европа не е в по различно дередже ... Радвайте се докато все още има нефт ....
+1
 
 
От два месеца не карам автомобила си, не е чак толкова зле колкото си мислех. Ако всичко го направим, ще има голям ефект. Също така се чудя толкова ли е трудно поне един единствен ден да зарежем работата за която ни плащат смешни пари и да се съберем пред парламента за да покажем, че ни е писнало от пародията в която ни забъркаха? Дори не искаме да пробваме и това показва колко изпаднала нация сме и на къде сме тръгнали! Всеки се прави на много интересен, но истината е че ние сме едни овце и ще ни тъпчат както винаги.
-1
 
 
Както се казва : ''И на вас да ви е.а майката''!
0
 
 
Има една много добре "седяща" народна мъдрост в този случай:"Каквото сам направиш на себе си никой друг не може да ти го направи!"
+4
 
 
За тази новина бих цитирал следния стих :"Не вярвам аз, че калугер ще спаси раята, свободата не ще екзарх,иска Караджата."
+1
 
 
е нали хората пътуват насам натам през летния сезон и говедата задължително требе да вдигнат цените
+1
 
 
Само една гражданска ще оправи нещата ама... Кой ли ще е капитан Петко в случая ...
0
 
 
Е чесно да ви кажа писна ми на х*я вече! Да стане 5лв/л поне да не караме вообще! А заплатите кой ще ги вдигне а? Скоро ще си бия камшиците аз.. Тука неможе да се живее спокойно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: