Проф. Рачев каза това, което цяла България очаква с нетърпение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:03 / 30.05.2023
4592
Лятото, така както го разбираме, започва частично на 2 юни, а изцяло – около 8-10 юни. Това каза в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

"Все още могат да се видят хора с тениски и такива с якета. Когато има слънце, е много топло, но след това рязко се захлажда. Виновен за това е един огромен антициклон над Великобритания – "Виола“, като в неговата източна периферия се промъкват едни такива хладни въздушни маси, които дестабилизират атмосферата“, обясни той.

Според проф. Рачев както днес, така и утре ще вали дъжд и ще има гръмотевици. Времето ще се успокои след сряда следобед. Възможно е обаче леко захлаждане в неделя – вероятно с 1-2 градуса.

"Атмосферната циркулация ще се промени през следващата седмица и около сряда ще се затопли трайно – няма да ги има студените сутрини“, каза още климатологът. 

Проф. Рачев посочи, че в София температурите ще са около 23-24 градуса с много слънчеви часове. Само в неделя ще има леко захлаждане със сериозни валежи. Температурите в Пловдив ще продължат да се повишават – над 25-26 градуса.

По морето проблем е студената морска вода, която оказва влияние. Крайбрежните води обаче ще достигнат до 20-21 градуса. Слънце там няма да липсва. В средата на юни там температурите ще са между 23 и 24 градуса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).