Проф. Рачев: За Пловдив прогнозата е за още по-високи температури

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 21.03.2023
1562
Въпреки топлото и слънчево утро, в следобедните часове днес към България ще се придвижи студен фронт, който вероятно ще доведе до съществени валежи в Северозападна България. Те ще са най-осезаеми в утрешния ден, като ще се придвижат към Източна България.

В столицата се очаква да е малко по-хладно в сравнение с предходните дни, но въпреки това температурите ще са около 13 градуса. Събота и неделя ще е слънчево и приятно с температури от 19-20 градуса.

За Пловдив прогнозата е за още по-високи температури – през седмицата ще преобладават температури около и над 20 градуса, като само във вторник и сряда ще е малко по-хладно и дъждъвно.

По родното Черноморие ще е хладно. По традиция морето оказва влияние на температурите във Варна и Бургас, особено ако вятърът е източен. В Бургас градусите ще варират между 10 и 15.

В Добрич се очакват обилни валежи от дъжд и съществено застудяване в сряда, когато температурата ще падне под 10 градуса. Вятърът там ще е североизточен. В края на седмицата обаче и там ще се радват на по-топло и слънчево време.

В петък, събота и неделя плевенчани ще се радват на значително по-топло време – температурите там ще са над 20-22 градуса. Градът е лакмус за континенталния климат в Северна България. Същото важи е за Велико Търново, където след дъждовната сряда ще започне сериозно покачване на температурите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).