Проф. Келбечева: Една от най-големите идиотизиращи лъжи, които се тиражират от времето на соца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:46 / 09.02.2024
2635
"Това е една от най-големите идиотизиращи лъжи, които се тиражират 77 години. Обществото отново е бомбардирано с клишетата на комунистическата пропаганда, която не спря след падането на Берлинската стена и обръщането към демократична система. Няма такова нещо като безплатно образование и безплатно здравеопазване. Ние плащаме с нашите данъци, за да се осъществят тези т.нар. социални придобивки, които крепят режима. Колко хора в България знаят, че тези, които не бяха семейни, имаха 10% ергенски данък. Или пък семейни двойки, които нямаха деца. Това беше отвратителен цинизъм и бъркане в раните на хора, които имаха достатъчно голяма семейна лична драма за това, че не могат да имат деца". 

Такъв отговор даде Евелина Келбечева пред "24 часа" относно твърденията, че здравеопазването и образованието са били безплатни, а хората са можели да си позволят 2 седмици почивка на море.

"Със сигурност трябва да изчезнат имената на улици на руските и съветските политици, генерали и дипломати! Не може повече да се оправдаваме с липса на знание и липса на исторически извори и документи. В момента имаме достъп до огромен масив от документи. Имаме изследвания на всички аспекти на комунистическия режим, не само за репресивната система, но и за икономиката, фалитите, образованието, пропагандата, изнасянето на авоарите на България."

"Продължаваме да чуваме старите пропагандни мантри. Най-лошото, което може да измънкат за комунизма, е, че нямало банани. Като чуя споменаването на бананите, лошо ми става. Продължава умилителното отношение към соца. А и към “бащицата" Живков - един сатрап, който се представяше от прокомунистическата пропаганда като велик държавник, направил всичко за благото на народа. Това е един безгръбначен функционер, за когото алфата и омегата на това, което прави, е да остане на власт".

"В момента имаме негов паметник в цял ръст в Правец плюс къща музей, плюс реставрирана с европейски пари приемна, в която са изложени неговите подаръци и разказ за великата му дипломатическа дейност и връзките му с Кадафи, Хюсеин и Кастро – това са девиации на “паметта" за историята. А ако отидете на мястото на последния комунистически концентрационен лагер край Ловеч, виждате само един скромен кръст, редовно разбивана паметна плоча и пътна табела, на която пише “Лагер “Слънчев бряг". Това са знаците за най-зловещия лагер, който е бил затворен чак през 1962 г. За няколко години там са избити с камъни и с тояги над 160 човека. Поредният върховен цинизъм."

"3 март е датата на подписването на един прелиминарен договор, с който завършва десетата поред война между Руската и Османската империя. Самите руснаци, слагайки подписите си под този договор, знаят, че той няма сила на мирен договор не само защото не е ратифициран от Великите сили, но и защото година по-рано Австро-Унгария и Русия подписват две споразумения, с които гарантират, че няма да се създава голяма славянска държава на Балканите.

"Сан Стефано е един от най-големите митове в българската история, който е създаден от руската имперска дипломация и пропаганда начело с полковник граф Игнатиев. 3 март е абсурдна дата за национален празник на България и движението “3 март", каквото и да прави, е базирано на една век и половина преповтаряна фалшификация на българската история", каза още в интервюто проф. Келбечева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).