Проф. Бозуков: За момента няма риск от спиране на евросредствата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:05 / 03.02.2017
2411
Никое от спряганите в момента лица няма да се върне начело на фонд "Земеделие", заяви служебният министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков по bTV. Преди два дни досегашният шеф на фонда Румен Порожанов подаде оставка, а за негови наследници се спрягат бившият шеф на структурата Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова.

По думите на проф. Бозуков обаче още не е решено кой ще наследи Порожанов, а никое от спряганите имена не е обсъждано и те няма да са в ръководството на фонда.

Оставката на Порожанов е в следствие на натрупаното обществено недоверие към прозрачността в работата във Фонда и недоволството на земеделските производители към оперативните му действия, вкл. забавяне на разглежданията на възраженията, забавяне на регулярното плащане и пр., коментира министърът.

"Не точно не се е справял, но мисля, че трябва да се отговори на обществените очаквания за нещо ново", каза Бозуков.

По думите му в министерството няма реваншизъм, а той само изпълнява обещанието на премиера Огнян Герджиков, дадено на Бойко Борисов, за анализ на управлението. Ще бъде разглеждана работата на всеки и който не се е справял, евентуално ще му бъде поискана оставката или той сам ще си я подаде, ако не смята, че се справя.

Проф. Бозуков отрече да има връзки с ДПС. "Не съм член на ДПС, не съм свързан с ДПС, не познавам Кой, Той или който и да е друг, не съм се срещал с тях".

На обвиненията от страна на Цецка Цачева, че БСП кадрува в министерството му, Бозуков каза: "Гарантирам, че моите помощници са назначени в изпълнение на разпорежданията на президента Радев за експертност и необвързаност".

Министърът каза още, че риск от спиране на евросредствата за страната ни винаги има, но ако излязат корупционни схеми. "За момента такъв риск няма", подчерта той.


Виж коментарите (0)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).