Продължава издирването на двете момчета, изчезнали във водите на Янтра

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:09 / 19.06.2016
1547
Продължава издирването на двете момчета, които изчезнаха в събота в Янтра във Велико Търново. Десет водолази търсят младежите във водите на реката.

"Районът, който обхождаме, е изключително сложен и труден, защото реката е много бърза на места. Водолазите обхождат и претърсват водата метър по метър. Водата е много мътна и кална и обектите стават неразпознаваеми", уточни Красимир Кръстев, директор на областната противопожарна служба.

Децата са на 15 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи "Пеньо и Мария Велкови" в старата столица. Те са изчезнали около 14 часа, докато се къпали в реката. В злополучния ден двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в прохладните води на Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в 2-метров вир.

Приятелят на изчезналите ученици обаче решил да излезе на брега. Още щом изплувал, забелязал как другите две момчета изчезват в дълбините. След минути като видяло, че приятелите му не се показват от водата и от тях няма и следа, се притеснило и се обадило на тел.112.

Незабавно били вдигнати по тревога екипи на полицията и пожарната. На място пристигнали петима огнеборци, множество полицаи и трима водолази.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).