Приеха в болница с инсулт емблематичен наш журналист!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:23 / 14.12.2018
5756
Журналистът от култовите тв предавания "Всяка неделя" и "Панорама" Димитри Иванов е бил приет в столичната болница "Св. Наум" с инсулт. От здравното заведение съобщиха, че той вече се възстановява. Джимо, както го наричат приятелите му, е роден на 1 януари 1932 г. в Асеновград. Дълги години работи в БТА. След това представя новините в предаването на БНТ "Всяка неделя“. Сред водещите на седмичното обзорно политическо предаване "Панорама“. След 1989 г., заедно с Тома Томов води седмичното предаване "Наблюдател“.

Прави много интервюта със световноизвестни политици, писатели и журналисти. Сега е колумнист във вестник "Сега“, където рубриката му е на границата между художествената литература и публицистиката. Анализите му са изпълнени с лични спомени за събития и хора. Присъден му е орден "Стара планина“ за "изключителни заслуги в областта на журналистиката и по повод 70 години от рождението му. В края на 2004 г. получава наградата "Черноризец Храбър“ за цялостно творчество. През юни 2008 г. на фестивала Mediamix'08 в Албена получава награда за цялостен принос в медиите. Димитри Иванов е превел от английски език много творби на американски писатели. Автор е на предговори и послеслови към романи, повести и сборници с разкази.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Как да охладите бирата за броени минути?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).