Приеха промени в Закона за социалното подпомагане

Автор: Теодора Патронова
Коментари (0)
12:29 / 11.05.2023
1498
МС прие промени в Закона за социалното подпомагане. Това каза министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров дава брифинг след заседанието на Министерския съвет, предаде репортер на "Фокус".

"Министерски съвет прие правилник за прилагане на Закона за социално подпомагане. С тези промени се осъществи завършване на законовата реформация в областта на социалното подпомагане. В Закона са предприети следните 3 действия, които това правителство предложи на НС и беше прието в предходния парламент: определяне на границата на бедността като основа на определяне на правото и размерите на социалните помощи, създаване на механизъм за редовна актуализация на социалните помощи", обясни министърът.

"Разширяването на лицата, които ще бъдат предмет на подпомагане от системата на социалното подпомагане се постига с поставянето на границата на бедността в условията за получаване на съответните помощи и облекчаване на достъпа до социални помощи - намаляване на срока за задължителна непрекъсната регистрация в Бюрата по труда. Като този срок от 6 месеца е намален на 3. Намален е и количеството на общественополезния труд. Намалени са и сроковете при повторен отказ при полагане на общественополезен труд", допълни Лазаров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За ужасна находка в козунак предупреди клиентка на верига магазин...
Да хванеш 120 кг шаран и да ти излезе солено
Проф. Рачев: Има лъч на надежда
Уникални кадри от нашето море
Министерството на финансите с новина за еврото
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).