Президентът Радев проведе телефонен разговор с канцлера на Австрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:04 / 02.12.2022
1349
България устоява на безпрецедентния миграционен натиск, независимо от натовареността на служителите на границата, каза президентът Румен Радев на канцлера на Австрия Карл Нехамер в телефонен разговор днес, информира Прессекретариатът на държавния глава.

Българската държава е мобилизирала всички налични ресурси, за да устоява на безпрецедентния миграционен натиск по границата.

Държавният глава отбеляза, че напливът на мигранти към България се е увеличил многократно в сравнение с миналата година. Независимо от натовареността и изтощението на служителите, които охраняват границата, те се справят с овладяването на непрестанния натиск. За да се противодейства на потока, държавата е изпратила подпомагащи патрули и технически средства, командировани са допълнително служители на реда, както и български военнослужещи.

"Страната ни е признателна за подкрепата на Европейския съюз. Очакваме обаче признаване на постигнатото и солидарност от нашите европейски партньори чрез приемането на България в Шенген без допълнително забавяне", заяви Румен Радев. Той посочи, че блокирането на страната ни за Шенгенското пространство ще има демотивиращ ефект върху служителите на реда, които продължават професионално да изпълняват служебните си задължения, се казва в прессъобщението.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
04.11.2023 Заловиха 14 нелегални мигранти, натъпкани в джип в Търново
23.10.2023 Мигрант намушка във врата шофьор на ТИР във Франция
05.01.2023 Полицаят-трафикант е бил придружаван от две пилотни коли
14.12.2022 Сръбската полиция разби престъпна група за трафик на мигранти през България
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).