Превърнаха и курорта "Св. Св. Константин и Елена" в строителна площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
10:04 / 28.01.2019
4264
Строежи на брега на морето има и по Северното крайбрежие. Курортът "Св. Св. Константин и Елена" е превърнат в строителна площадка. "Беше покъртително, защото там не намерих обичайната гледка от заливи, красива природа, видях само строежи... Адски много съжалих, тъй като това е едно плажче, на което аз съм пораснал, там беше офицерски плаж, имаше басейн с минерални извори", казва Боян Георгиев в социалните мрежи.

Проверката на bTV установи, че курортът изпълнява инвестиционната си програма за подобрение на материалната база с три проекта. Целта е да бъдат построени апартаменти, студия, басейн и ресторант към съществуващия 5-звезден хотел.

Търговски център ще замени досегашните преместваеми обекти за дрехи и сувенири. От курорта обосновават строежите с идеята за развитие на комплекса като целогодишна морска и спа дестинация. Строителните разрешения са издадени от община Варна.

"От МРРБ е одобрен подробният устройствен план, тъй като курортният комплекс е с национално значение и редът на закона е такъв. Намира се в зона А по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, проектът е съобразен с допустимите нормативи за застрояване в тази устройствена зона", обяви Виктор Бузев, гл. архитект на община Варна. Проектите са съгласувани с екологичното законодателство, увериха и от РИОСВ – Варна.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).