Превозвачи се оплакват от АПИ и Агенция "Митници"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:20 / 17.12.2022
1337
Камарата на автомобилните превозвачи в България се оплаква от крайно недопустим начин на действие на служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" и Агенция "Митници". В свое отворено писмо те посочват, че двете институции продължават да "издевателстват" върху българския бизнес, като не разрешават шофьорите на камиони да напуснат границите на страната, преди да заплатят компенсаторна такса към АПИ или максимален тол за деня, когато е налично тол нарушение за тежкотоварния автомобил.

От Камарата подчертават, че многократно са определяли плащането на компенсаторна такса от 750 лв. за нарушение на стойност от няколко лева като обир. Според тях на дневен ред стои и въпросът за истинността на установените тол нарушения. От КАПБ отбелязват, че разполагат с множество сигнали за нередовно констатирани нарушения от тол системата.

Те са категорични, че е недопустимо български превозвач да не може да напусне пределите на страната, както и шофьор да бъде третиран като престъпник на границата, след като е чакал с дни, за да се нареди на заветното гише.

От Камарата определят като недопустим и факта, че шофьори на камиони се спират и биват принуждавани да заплатят максимален тол за деня дори и когато издаденият от АПИ електронен фиш се обжалва пред съда.

В същото време служителите на Националното тол управление почти напълно абдикират от своите задължения и след като не успеят да принудят водача да плати компенсаторна такса, го пращат на служителите на Агенция "Митници" и тук възниква логичният въпрос за какво са ни необходими т.н. тол полицаи, след като системата е електронна, право на контрол е предоставено на Агенция "Митници", а добавената стойност от служителите на НТУ на пътя липсва, отбелязва се в позицията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).