Премиерът акад. Денков: Превенцията на нелегалната миграция е приоритет за България

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:32 / 14.06.2023
1381
България винаги е поставяла акцент върху превенцията на незаконната миграция. Ето защо страната ни приветства всички иновативни решения на Европейския съюз (ЕС) в тази посока. С това основно послание премиерът акад. Николай Денков се включи във видеоконферентен разговор с още 12 министър-председатели на държави-членки на ЕС по въпросите на миграцията, съобщиха от правителствена информационна служба. Целта на срещата беше участниците да координират позициите си по тази тема преди заседанието на Европейския съвет на 29-30 юни 2023 година.

Акад. Денков подчерта готовността на България да подкрепи всички предложения, които ефективно биха облекчили задачата на страните на първа линия, каквато е и нашата страна. "Трябва да действаме проактивно и да гарантираме, че държавите-членки, изложени на риск от миграционен натиск, ще получат навременна подкрепа, съответстваща на техните потребности“, заяви българският премиер.

Той припомни, че през март т.г. е започнало изпълнението на съвместен пилотен проект на България и ЕС, който има за цел да подобри граничния контрол и да предотврати незаконните преминавания на външната граница на Съюза на българска територия.

Желанието на всички участници в срещата е да намерят устойчиви решения за управление на миграцията на ниво ЕС. На предстоящото заседание на Европейския съвет те ще подчертаят необходимостта от ясно структуриран подход по темата както в организационен, така и във финансов аспект.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).