Предупреждават Пловдив за много дъжд утре! Обявиха "оранжев" код

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 23.01.2019
10789
Четири области в Южна България днес са с предупреждения за опасно време и "жълт" код заради сняг, дъжд и вятър.

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. От югозапад ще започнат валежи, предимно от дъжд, в северозападните райони и по високите полета на Западна България от мокър сняг. Ще духа слаб, след обяд в Източна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони - от североизток. Максимални температури между 6° и 11°, в северозападните райони по-ниски – между 2°-5°. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат, ще обхванат страната и ще се усилят.

Над планините ще е облачно. След обяд от югозапад ще започнат валежи от сняг, под 1000 метра от дъжд. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра - около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд на места по северното крайбрежие все още ще превалява дъжд. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта отново ще се активизират. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала.

За утре метеоролозите съобщават, че времето над страната ще бъде по-лошо. Това се вижда и в обявения "оранжев" код за 11 области, сред които е и Пловдив. За други 9 пък е обявена по-ниската степен - "жълт" код.

Над Пловдив и областта се очакват солидни валежи от дъжд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).