Появи се автентичен запис на опит за телефонна измама: Внимавайте!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
20:56 / 01.02.2019
4819
Столичната дирекция на вътрешните работи публикува запис на действителен разговор от опит за телефонна измама.

От столичната полиция предупреждават, че продължават опитите на телефонните измамници по всякакъв начин да въвеждат в заблуждение, представяйки се за служители на МВР.

От записа се чува как мъжки глас се представя като "полицай Емил Николов Георгиев от Второ РПУ" в телефонен разговор с възрастна жена. Уж загрижен я пита дали е ставала жертва на телефонни измамници. Жената отговаря, че са се опитвали да я лъжат. Тогава "съвестният униформен" й казва, че са задържани мъж и жена, в които е намерен телефонният й номер. Те били признали, че тя е нарочена за жертва.

Междувременно измамникът разпитва внимателно дали се обажда в частен дом. Пита жената гледала ли е рано сутринта новините. След отрицателен отговор, обяснява, че точно там говорили полицаите за поредната измамена. Нея пък я нападнали в дома ѝ, отрязали ѝ пръсти, сега лежала и "беряла душа" в болница. Та затова полицията била загрижена и се обаждала лично на възрастните хора.

Жената на телефона не е от лесните плячки и благодари на мъжа, но го уверява, че тя не би се хванала на такава измама, пише дир.бг. Отсреща ѝ диктуват номер 02 112, който бил на Криминална полиция."

"СДВР напомня отново, че единният спешен европейски номер е САМО 112! Той се избира без НИКАКВИ цифри или кодове пред него! Ако Ви заплашват с физическо насилие запазете спокойствие! Веднага се обадете на тел. 112, потърсете помощ от близки или съседи и отидете в най-близкото районно управление на МВР!", категорични са от Столичната дирекция на полицията.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).