Пострадалите от наводнението в Берковица ще получат максимално бързо помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:01 / 13.06.2023
1035
По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова екипи на Агенцията за социално подпомагане (АСП) ще окажат максимално бързо подкрепа на хората, пострадали от наводнението в общините Берковица и Монтана. От днес социални работници започнаха обход на засегнатите имоти и съдействаха на нуждаещите се в община Берковица да подадат заявления за кандидатстване за еднократна помощ до 1512 лв. 

Тя се отпуска за покриване на инцидентно възникнали нужди след оценка на нанесените от пороя щети. Създадена е организация финансовата подкрепа да бъде отпусната до края на месец юни.

Екипите на АСП правят комплексна социална оценка на нуждите на хората от социална, финансова, психологическа и здравна подкрепа и ги консултират за възможностите да получат помощ от различни институции. Утре ще бъде направена оценка на необходимостта от подпомагане в селата Клисурица и Долна Рикса в община Монтана. 

Пострадалите населени места бяха посетени днес от заместник-министър Гинка Машова. Тя проведе среща с областния управител на Монтана Валери Димитров и кмета на Берковица Димитранка Каменова, в която участваха изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова, представители на регионалните социални служби, МВР и армията. Акцент в разговора бяха действията за защита на живота и здравето на хората и нанесените от наводнението щети по инфраструктурата. 

Беше обсъдено увеличаване на броя на хората, които ще получават топъл обяд, както и възможностите за психологическа подкрепа на пострадалите. Заместник-министър Гинка Машова проведе срещи и със заместник-кмета на Монтана Тихомир Антонов и кметските наместници в селата Клисурица и Долна Рикса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
24.06.2023 Никола Рахнев: Държавата се държи неадекватно по отношение на превенцията срещу бедствия
13.06.2023 Жители на Берковица смятат, че причината за наводнението е разкопана дига
Още новини от Национални новини:
Доц. Мангъров обясни за "вируса на шамара"
Иво Сиромахов: Ако смятате, че абитуриентите са прости, значи не ...
Арестуваха шофьора, блъснал друг водач на главен път
Измамите, за които да внимаваме при плащане онлайн
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).