Портних обясни какво се е опитал да каже на президента

Автор: Пламена Николова
Коментари (45)
09:14 / 18.08.2020
9867
След напрегнатата ситуация снощи по време на посещението на президента Румен Радев във Варна, кметът на морската столица Иван Портних обясни какво се е опитал да каже на държавния глава, който така и не уважи опита на градоначалника за диалог. Ето какво сподели кметът във фейсбук малко след размириците по време на протестите:

"Варна е различен, Варна е интелигентен град, Варна няма нужда от разделение. Искахме да се срещнем с Румен Радев и да му кажем, че няма нужда от създаването на напрежение, когато градът и хората се опитват да спасят сезона, въпреки палатките , които блокират най-възловото кръстовище за трафика към курортите. Той предпочете обаче да говори с група от антиевропейски настроени лица около Костадинов- "Възраждане", и Мая Манолова и да им каже "Трябва да протестирате всеки ден!

Искахме среща с президента Румен Радев, който във фейсбук обяви буквално час и половина - два идването си във Варна и срещата с групичката , която протестира. Искахме да му обясним, че Варна е спокоен, толерантен град с интелигентни, разбиращи хора, чуващи различни гледни точки. 

Палатките на кръстовищата, където през деня има до 4-ма човека, вечер се събират групички около 30 човека, не представлява Варна, Варна е по-различна. Това, в което Радев се убеди е, че Варна е в сезон, това блокиране на кръстовището от малка група хора, създава напрежение.

Oпитахме се да му обясним,че насаждането на напрежение е нещо, което за град като Варна е неприемливо. За съжаление той се срещна с част от протестирсщите, ние се опитахме да осъществим контакт с него, но групичка от агресивно настроени, които всички от Варна познават, крайно негативно настроени формации, се опитаха да осуетят срещата ни.

Президентът предпочете да се скрие зад тези агресивни хора. Считаме това за истинско неприемливо!", сподели Иван Портних.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (45)

Още по темата (527):
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
22.05.2017 Димитър Керин е назначен за зам.-областен управител на Пловдив
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).