Пореден жп инцидент в Искърското дефиле! Релсата се е счупила на четири места

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:15 / 11.12.2018
3789
Между гарите Своге и Реброво дерайлира пътническият влак София – Варна. Железопътен инцидент по чудо се размина без жертви и пострадали. В композицията са пътували около сто души.

Инцидентът става три седмици, след като друг пътнически влак дерайлира в Кресненското дефиле след падане на скална маса върху жп линията.

Причина за злополуката е счупена релса. Инцидентът става сутринта в пети тунел на жп линията през Искърското дефиле между гарите Реброво и Томпсън. Релсата се чупи на четири места.

Машинистът задвижва спирачката навреме. 87-тонната машина се движи с 50 км/ч, което е причината да няма пострадали.

Пътниците са извозени до гара Реброво. С автобуси са закарани до Своге. Оттам някои са продължили за Варна, а които са пожелали са се върнали в София.

Звеното за разследване на инциденти веднага започна огледа си. Една от възможните причини е, че баластрата е била подкопана.

"Това е железен път, правен е през 80-те години, тук движението е двупътно и този път е натоварен двупосочно. Последните измервания, които получих устно са от края на октомври, преди това е минала лаборатория резултатът е бил ок", заяви главният ревизор по безопасността, Бисер Минчев.

"Проверки на железопътните трасета се извършват редовно. В този случай ще се сформира специализирана комисия, която ще прегледа конкретното трасе и ще има за задача да установи има ли пропуски в предходната проверка", обясни министърът. По думите му не се изключват други версии.

Инцидентът налага специализирана експертиза и тя ще бъде направена, категоричен е министърът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).