Понижение на температурите за 3 март, но другата седмица ни чакат 22°

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:07 / 02.03.2019
7049
През нощта ще преобладава облачно време със слаби превалявания от дъжд на места, главно в Централна България. Утре облачността ще е разкъсана, често значителна, но без съществени валежи. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в източните райони от югоизток. Температурите ще се понижат и минималните ще са предимно между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 10°, в северозападните райони до 12-13°.

Над планините ще е предимно облачно. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максималните температури ще са 7° - 9°, температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне бързо затопляне. Във вторник максималните температури на места ще достигат 18°-20°. По-късно през деня в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще се увеличава и към вечерта в Северозападна България ще превали слаб дъжд.

През нощта срещу сряда и в сряда повече облачност и на отделни места слаби превалявания от дъжд ще има в Северна България. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите временно и съвсем слабо ще се понижат. Още през нощта срещу четвъртък облачността бързо ще намалее и в четвъртък ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и отново ще се затопля. В петък ще има по-значителна висока облачност, но югозападният пренос на топли въздушни маси ще продължи и максималните температури в повечето места ще са между 17° и 22°. В събота вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще е променлива, почти без валежи, все още с високи температури.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).