Политиците на различни мнения за мажоритарния вот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:34 / 05.05.2017
3649
Отново протест пред парламента. Шоуменът Слави Трифонов се закани, че всеки ден ще идва с хора пред Народното събрание, докато депутатите не разгледат резултатите от референдума му. От своя страна политиците са на различни позиции дали трябва да има промени в Изборния кодекс.

"2 милиона са гласували, което значи, че няма как политическата класа да се прави, че не го вижда. Т.е. няма политик, който да не знае вече, че това е проблем и че това е част от исканията на хората", коментира в "Здравей, България" Антон Кутев.

"Ако този референдум беше самостоятелен, първо нямаше почти никой да отиде да гласува и резултатът щеше да бъде отчайващ. Никой да не си позволява да ни насажда на мен, на нас и на останалите 4 милиона, които не са гласували - да не ни насаждат, че след като 2 милиона са гласували, то ние сме длъжни да послушаме техния глас", заяви от своя страна Валери Симеонов.

"На мен не ми е известно да е обсъждан с г-н Трифонов референдумът. Но вероятно това е, защото той е наясно с категорично заявената позиция на нашата партия веднага след резултата, който се получи, че ГЕРБ ще се съобрази и го направи. Още в 43-ото НС се внесе законопроект от страна на ГЕРБ за обективиране въвеждането в изборното законодателство на мажоритарния вот", обясни Цецка Цачева.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).