Полезни съвети при онлайн резервации, след като туристи бяха измамени от гръцки сайтове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:15 / 12.06.2023
2077
Запазвайте места за настаняване в Гърция само в директна и проверена комуникация с тях, през познати за вас местни или интернационални платформи за резервации, както и чрез утвърдени български или чужди турагенти и туроператори. Това съветват от проекта "Ние, потребителите" по повод стотици случаи на измамени туристи, превели пари на фалшиви гръцки сайтове.

Съюзът на потребителите в южната ни съседка съобщи, че схемата се реализира чрез създаване на "огледални сайтове" на хотели, след което започва приемането на плащания онлайн.

Преди да преведете парите, проверете кой реално стои зад сайта и дали са истински данните за контакт – телефон, имейл, пощенски адрес и други. За целта потърсете още резултати в интернет и пряка връзка с представител на хотела чрез телефонно обаждане или имейл, в които да направите допълнителни проверки. Непременно се уверете, че предоставената банкова сметка ще отведе парите ви в хотела, който трябва да ви очаква впоследствие, а не в портфейла на хакера, създал "сайт-двойник“.

Ако запазвате настаняване чрез платформа за резеравции, вижте дали посредникът притежава удостоверение за турагентска или туроператорска дейност от Министерство на туризма в Гърция или в съответната страна, където е регистрирана фирмата.

Разгледайте за отзиви от други потребители, които може да са ползвали услугите на търговеца скоро или трайно през годините. Обадете се или пишета на хотела, който планирате да резервирате, за да попитате работи ли с тази платформа, съветват още от "Ние, потребителите“. Препоръките важат и при запазване на хотели и квартири в България и всяка друга държава.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1247):
03.01.2024 Eто това са факторите за тези рекордни горещини, които бяха отбелязани през 2023 година
17.12.2023 Данни за приходите на хотелиерите в Пловдив
30.11.2023 Най-предпочитаните дестинации у нас от европейците
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от Слънчев бряг: 14 октомври, 14:40 часа
Още новини от Национални новини:
Ще ни изненада ли времето утре?
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Парламентът отново ще заседава извънредно
Некоректна задача в НВО по математика възмути родители
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).