Пойзъна се изкара много болен, за да се измъкне от ареста, намеси и детето си

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
11:36 / 17.05.2019
4509
Пойзъна се изкара много болен, за да се измъкне от ареста. Подпалвачът, който е на метадонова програма, имал цироза на черния дроб. Това стана ясно по време на заседание на Апелативен съд Бургас, на която се разглежда жалбата му срещу постоянния арест, която му е наложена, предаде репортер на Burgas24.bg. Друг мотив, с който се опита да се прибере у дома е, че детето му е с аутизъм и има нужда от бащини и грижи.

Прокурор Емил Христов обаче бе категорична, че цирозата на Пойзъна е в ремисия и може да се лекува в затвора. Освен това ДНК по капачката и бутилката на коктейла "Молотов", с който са запалени валяците го заковава като извършител. Засечен е и автомобилът му.

Защитата призна, че е открита бутилка, в която е намерено ДНК, но това не е доказателство, че Пойзъна е извършителят. Както и не е доказано, че автомобилът му е бил там по време на инцидента. Нямо и опасност да се укрие, като изтъкна факта, че е болен, а и няма как да не спазва домашния арест, тъй като трябва да се грижи за детето си. Цирозата пък нямало как да се лекува в затвора.

"Имам хепатит С и ми предстои лечение във Варна. Искам да изляза, за да се грижа за детето си. Уверявам ви, че няма да се укрия или да избягам. Психиатричното състояние на детето ми е такова, че то контактува само с мен", промълви пред съда Пойзъна.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).