Похитителите на Златин с абсурдна теза: Ученикът се самонаранил с примка около врата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:15 / 29.03.2019
3678
Жельо Тончев и Йордан Янчев, които са обвинени в отвличането и побоя на 16-годишния Златин, се опитаха да убедят съда, че момчето само си е причинило травмите, предаде репортер на Burgas24.bg. Делото срещу двамата мъже стартира с разпит на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че на 07.05.2017г. 22-годишният Жельо Тончев и 30-годишният Йордан Янчев отвлекли 16-годишния Златин Я. в бургаския квартал Банево. Мъжете са обвинени и за това, че принудили младежа да извърши нещо против волята си, а именно да признае, че противозаконно е отнел дебитната карта на Йордан Янчев. Двамата настоявали Златин да върне картата, нанасяли удари с юмрук и ритници в тялото на пострадалия, душили го, като използвали въже и отправили заплахи с думите: "Ще те убием, ще те обесим, ще те завържем!"

Йордан Янев и Жельо Тончев категорично отказват да признаят вината си и твърдят, че младежът се е самонаранил. Те настояха делото да протече по общия ред, което означава, че ако бъдат признати за виновни, присъдата им няма да бъде намалена с 1/3. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от седем до петнадесет години.

Тезата на подсъдимите издиша още при изслушването на съдебния лекар Галя Милева. Експертизата й доказва недвусмислено, че раните по врата на Златин са от въже, с която е бил завързан много здраво. Делото продължава през месец май.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).