Погазват закона, но не могат да ги спрат: С моторни шейни в НП "Рилa"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:17 / 23.03.2023
1062
Мъже с шейни необезпокоявано кръстосват Национален парк "Рила", създавайки невъобразим шум и погазвайки всякакви закони. Те продължават да са неизвестни, защото се оказва почти невъзможно да бъдат установени и евентуално след това глобени.

Директорът на Парка Красимир Андонов уточни, че има подаден такъв сигнал, но в района на Рилския манастир. Моторни шейни в парка обаче е имало и видно от клипа те са били в нарушение. Дори парковата охрана да забележи хората с шейните, е почти невъзможно те да бъдат задържани високо в планината. Рисково е и да бъдат преследвани, затова нарушителите се оказват просто неуловими, предаде NOVA. 

"Гонки. Първо те са много опасни самите гонки, наистина на нас не ни достигат моторните шейни, но е много трудно да се идентифицират нарушителите. Те са с каски, с униформи, шейните нямат номера. Миналата седмица имахме един случай в района на Седемте езера също с моторни шейни. Единият е разпознат, останалите не са. Трудно е да се идентифицират", посочи Андонов. 

Най-сериозна вреда шейните нанасят върху популацията на защитените диви кози в Парка. Възможно е шумът да ги стресира дотолкова, че организмът им да се изтощи и да не издържи зимата. От Парка съветват при нередности да се звъни директно на дежурния телефон на дирекцията, а не на 112, за да не се получават грешки с локацията на нарушението.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).