Подробности от първо лице за страшния инцидент с училищен автобус, пълен с деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:16 / 01.05.2019
10059
Микробус, спрял на пътя срещу разклона за село Черноград, по пътя Айтос-Карнобат, е спасил трите деца от училищния рейс, който се обърна на шосето на 30 април следобед. Пред "24 часа" шофьорът на буса Сюлейман Емин разказа, че рейсът, който идвал от Черноград, не спрял на разклона и отнел предимството на лек автомобил "Ауди". То блъснало училищния автобус в дясната задна част, след което рейсът се вдигнал на две гуми и се стоварил върху буса му. Сюлейман се чуди как е оцелял без драскотина.

"Ако рейсът беше паднал 20 см. навътре щеше да ме смаже", казва мъжът. И той и трите деца са от айтоското село Чукарка. Сюлейман разказа още, че при удара 14-годишният Мехмед изхвърчал от прозореца на автобуса. Момчето е прието в УМБАЛ "Бургас" с мозъчно сътресение, но състоянието му е стабилно. Детето ще остане няколко дни за наблюдение в отделението по неврохирургия.

Цялото село е благодарно на Сюлейман, чийто бус предпазил децата от по-голяма трагедия. Другите две момчета в 8 и 9 клас не са пострадали при катастрофата. И тримата тийнейджъри учат в средищното училище "Н.Вапцаров" в Айтос. На 30 април следобед се връщали от училище. "Добре че малката беля стана. Този автобус винаги вози малко деца. Имаме още два рейса, които пътуват с по 40 ученика към Пирне и Айтос, защото в селото нямаме училище", разказа кметът на Чукарка Октай Якуб.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).