Подранило мъртво вълнение взе 3 жертви за 12 часа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:26 / 20.06.2016
3096
Подранило мъртво вълнение взе 3 жертви в неделя - за 12 часа се удавиха двама младежи от София и 48-годишен руснак.

19-годишният Трайчо Огнянов и приятелят му Тихомир Асенов, на 20 г., намериха смъртта си в Слънчев бряг, а руснакът Николай К. се удави на неохраняем плаж край Ахелой.

И при тримата непосредствената причина за смъртта е удавяне, категоричен е патоанатомът д-р Галя Милева, която е направила аутопсията на телата.

Трайчо и Тихомир пристигнали в Слънчев бряг заедно с още трима приятели около 3 ч през нощта в неделя. Петимата младежи пътували с една кола до морето.

Момчетата решили първо да се разходят, за да се потопят в атмосферата на култовия курорт, и след това да се настанят в хотел.

Вероятно са минали и през някое нощно заведение, преди част от тях да решат да си направят нощно къпане, предполагат запознати.

Според разследващи Тихомир и Трайчо са влезли в морето около 5 ч. сутринта. Мъртво вълнение обаче завлякло младежите навътре и в един момент те се изгубили от погледите на приятелите си.

Едва около 11 ч. преди обед в района на Първи спасителен пост на северния плаж в Слънчев бряг изплувало тялото на единия младеж. Малко след това на почти същото място морето изхвърлило и второто тяло.

Спасителите извикали полицията, която установила, че удавниците са изчезналите няколко часа по-рано в морето младежи от София.

Взети са кръвни проби за алкохол и наркотици от телата на удавените младежи, но те все още не са готови, уточниха от полицията.

Малко след 17,30 ч същия ден сигнал за удавен мъж е получен в полицията в Поморие. Жертвата на мъртвото вълнение този път бил 48-годишен руснак, който се удавил пред очите на жена си и двете си деца.

Инцидентът е станал на неохраняем плаж в местността Буните край Ахелой. Николай К. влязъл в морето с децата си, но решил да поплува навътре и се отдалечил.

Имало големи вълни и мъртво вълнение, което попречило на мъжа да се върне обратно. Той започнал да се дави, а жена му заедно с двама непознати се хвърлили в морето и извадили безжизненото тяло. Те го реанимирали на брега, но мъжът издъхнал.

Семейството дошло на почивка в Равда на 6 юни и се радвало на последните си ваканционни дни у нас, когато станала трагедията.

"Това лято мъртвото вълнение подрани вероятно заради нестабилното време. Тази неделя вятърът беше много силен, а водата стана кална", каза спасителят Дани Димитров от Бургас.

Негови колеги спасили малко дете от удавяне на Северния плаж в Бургас също в неделя.

Спасители твърдят, че с всяко следващо лято сулганът, както наричат мъртвото вълнение, идвал все по-рано.

Допреди години вземал жертви най-вече около 2 август, когато е Илинден по стар стил. Миналото лято се появил още в средата на юли, а сега близо месец по-рано.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).