Починаха двете щъркелчета от падналото гнездо в Драгушиново

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
19:28 / 21.06.2023
1626
Преди дни от обилните дъждове падна гнездото на най-известната двойка щъркели Драго и Драга, които всеки можеше да следи онлайн от камерите на Българското сдружение за отбрана на птиците. Жители на самоковското село Драгушиново донесоха малките щъркелчета в Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора. За жалост ветеринарите не успяха да се преборят за живота им.

Д-р Руско Петров каза пред БНТ, че се е наложило едното да бъде евтаназирано, а другото не е могло да доживее до операционната зала. Родителите им - Драго и Драга са добре. Те се опитват да възстановят гнездото като носят клони от изоставено гнездо.

В спасителния център в Стара Загора са били настанени още три щъркелчета, чието гнездо в село Любеново също е паднало от бурята. За съжаление само едно е оживяло.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Смъртта на 5-годишно дете разтърси Южна България
Днес ни удря ново слънчево изригване
Кметът на Омуртаг пак го закъса
Вижте новата минимална заплата за най-ниската академична длъжност...
Кметът на Омуртаг пак го закъса
На много българи, които изпращат пратки с наложен платеж, ще им б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).