Почина легендарна пианистка - майка на известен наш музикант

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
13:20 / 16.01.2019
7925
Една от най-изявените пианистки в българското музикално изпълнителско изкуство професор Снежина Гълъбова и майка на музиканта Иван Лечев почина на 14 януари на близо 90-годишна възраст.

Проф. Гълъбова е с голям принос в историята на музикалната култура в България през последните няколко десетилетия. Тя е сред най-високо ценените музиканти в България с богата музикална биография. Заедно със съпруга си – прочутият цигулар проф. Боян Лечев, е имала възможност да представя в чужбина изкуството на акомпанятор, на музициращ артист на сцената в камерно дуо.

Стартира развитието си в родния Бургас, а в Музикалната академия в София учи в класа на проф. Андрей Стоянов. Работи като пианист в радиосъстава "Росна китка“, става и първият щатен пианист в Радиооркестъра на БНР.

Талантът ѝ е оценен още в най-крехка възраст, като редица доказани изпълнители лично са изявили желание да работят с нея. Проф. Гълъбова бе и сред най-уважаваните професори в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“.

Всеки, който иска да си каже последно сбогом с проф. Гълъбова, може да го направи на погребението на 18 януари - петък,  в 12 часа на Централните софийски гробища.

Източник: bTV

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).