Почина известният български цигулар, който се бореше за живота си след зверска катастрофа край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:41 / 08.09.2018
16178
Известният български цигулар и зам.-председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци Николай Куманов, който бе тежко ранен при жестоката катастрофа, станала на 1 септември в района на 105-ия километър на магистрала "Тракия", е починал днес. Тъжната новина съобщиха колеги на Куманов от Софийската филхармония във Фейсбук. 54-годишният музикант бе настанен в реанимацията на МБАЛ-Пазарджик и една седмица лекарите се бориха за живота му. Вчера те призоваха всички, които могат и желаят да дарят кръв за пострадалия Николай, пише dir.bg.

При катастрофата колата, в която пътували Куманов и още четирима негови колеги, била изтласкана от ТИР и се нанизва на разделителната мантинела. Металната релса пробива гръдния кош на цигуларя, като поразява тежко вътрешни органи, както и гръбнака му. Николай Куманов започва да учи цигулка при Антоанета Пенкова още на 5-годишна възраст.

През 1982 година завършва средно образование в Средно музикално училище "Любомир Пипков" - София, където е ученик на Любомир Бахаров. През 1987 година завършва Държавната музикална академия "Панчо Владигеров" в класа на проф. Георги Бадев. През януари 1992 година, след успешно издържан конкурс, цигуларят влиза в състава на Софийска Филхармония в групата на първи цигулки, където работи и до днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).