Почина д-р Асен Златев- бивш директор на Александровска болница и депутат в Седмото Велико народно събрание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 24.07.2019
5408
Почина доц. д-р Асен Златев – бивш изпълнителен директор на Александровска болница и депутат в Седмото Велико народно събрание, съобщи clinica.bg.

Той беше един от най-добрите специалисти в областта на пневмологията и фтизиатрията.

Доц. д-р Асен Златев е роден през 1946 г. в гр. Добринище, област Благоевград. През 1973 г. завършва Софийския медицински факултет. Притежава специалност по вътрешни болести и пневмология и фтизиатрия.

Повече от 20 години ръководи Клиниката по неспецифични белодробни болести към СБАЛББ "Св. София". Специализирал е в Русия, Швеция и Англия. В периода 29.12.2005 - 07.10.2009 г. е бил изпълнителен директор на Александровска болница.

"Доцент Златев бе дълбоко уважаван човек и лекар, който безрезервно и с чест отстояваше ценностите на лекарската професия и бе пример за младите поколения медици със своята всеотдайност, човечност и професионализъм. Всички ние ще го запомним като един от най-добрите мениджъри на Александровска болница и като човек на дълга, волята и честта", написаха неговите колеги. "Всички ние ще го запомним като един от най-добрите мениджъри на Александровска болница и като човек на дълга, волята и честта", каза изпълнителният директор на болницата доц. Костадин Ангелов.

Погребението ще е в петък – 26 юли от 11ч. на частните гробища в Бояна.

Поклон пред светлата му памет!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).