Пловдивчанинът, управлявал дерайлиралия влак: Невинен съм!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:23 / 14.07.2014
6150
Семафорът в участъка край жп гара Калояновец, където дерайлира влакът София-Варна, е показвал движение на влаковата композиция направо, а не отклонение вляво или вдясно. Това твърди машинистът Христо Тиляшев от Пловдив, който е управлявал влака, съобщава News7.

Досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и смърт на едно лице, при управление на подвижен железопътен състав, е образувала Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап разследването е срещу неизвестен извършител, уточни говорителят на прокуратурата Нейка Тенева.

Направена е аутопсия на загиналия машинист, проведен е и разговор с оцелелия му колега Христо Тиляшев. Тенева отказа да навлезе в подробности какво е разказал машинистът, защото следствените работи продължавали, но изрично уточни, че към момента към 42-годишния Христо Тиляшев не са повдигнати обвинения. За да бъдат уточнени причините за инцидента, ще помогне и материал от видеокамери в района.

Жената, с която машинистът живеел на съпружески начала, разказва, че семафорът в участъка е показвал движение на влаковата композиция направо, а не отклонение в ляво или в дясно, което означава, че скоростта не е било нужно да бъде променяна.

Междувременно директорът на болницата в Стара Загора проф. Петрина Чакърова съобщи, че състоянието на пострадалите след инцидента остава стабилно.

Най-пострадал е помощник-машинистът, който е управлявал дерайлиралия влак. Той е със счупено ребро, но за щастие, без увреждане на белия дроб. Пострадали са и коленете му, поради което се налага оперативна намеса.


Виж коментарите (3)

Още по темата (10):
28.05.2019 Окончателно: 5 години затвор за пловдивчанин заради дерайлирал влак!
27.06.2018 5 години затвор за пловдивчанин заради дерайлирал влак! Справедливо ли е според вас?
16.02.2016 8 години и половина затвор за пловдивчанин заради дерайлирал влак
23.07.2014 "Подкрепа": Машинистът не е виновен за трагедията!
17.07.2014 Машинист: Причината за инцидента не е човешка грешка
14.07.2014 Колеги на загиналия машинист от Пловдив помагат на семейството му
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).