Плевнелиев не дава НСО на Борисов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:45 / 15.02.2012
2509
Национална служба за охрана (НСО) трябва да остане на подчинение на президентството, тъй като това ще утвърди нейната надпартийност.

Това е заявил държавният глава Плевнелиев по време на среща с началника на службата генерал-лейтенант Димитър Димитров и неговите заместници.

Припомняме, малко преди да започне мандатът му се появиха информации, че премиерът Борисов иска под свое ръководство както разузнаването, така и НСО.

Плевнелиев е уверил офицерите от службата, че няма да допусне финансовите и икономически трудности да повлияят негативно върху сектора за сигурност.

В проектозакона за НСО много внимателно трябва да бъде регламентирано също така по какъв начин се събира, обработва и съхранява информацията, за да бъдат премахнати всякакви съмнения относно използването й в полза на политически или икономически кръгове, подчертава държавният глава.

"НСО е един от важните инструменти, с които можем да покажем, че службите работят ефективно в интерес на държавата и институциите, а не на политически партии и лидери", категоричен е президентът.

Росен Плевнелиев е призовал служителите на НСО да бъдат активни и да търсят президентския екип за съдействие по всички належащи проблеми.

Става ясно, че в края на март тази година на заседание на Консултативния съвет по национална сигурност ще бъдат коментирани основните моменти в проектите на устройствени закони на службите на подчинение на президента.

Основната задача на президентския екип през 2012 година е да бъдат създадени ясни правила за работата на службите, за да е ясно кой определя приоритетите и кой контролира тяхното изпълнение, е коментирал още Плевнелиев пред оперативното ръководство на НСО.

По думите му службите за сигурност трябва да работят по-тясно и по интегриран модел, но с фокус върху специфичните си задачи.

Източник: News.bg


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Съставиха акт бившия премиер акад. Николай Денков
Хампарцумян каза ще има ли повишение на инфлацията след приеманет...
След катастрофата с четири тира отвориха пътя Велико Търново - Ру...
"Пирогов": Стабилно е състоянието на мъжа, пострадал при влаковия...
Увеличават лекарските заплати? 
Тленните останки на Фердинанд пристигат в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).