Плевнелиев: Готов съм да свикам заседание на КСНС за Сирия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:56 / 02.09.2013
3271
"Готов съм да свикам заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), следя внимателно ситуацията в Сирия и ще преценя кога е добрият момент, за да бъде свикано това заседание". Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на новата учебна година във Военна академия "Георги С. Раковски" в София. Държавният глава заяви и че позицията му относно ситуацията в Сирия напълно съвпада с тази на американския президент Барак Обама.

"Моята позиция беше много ясна още от първия ден. Извършено е престъпление срещу човечеството и виновните трябва да бъдат наказани. Необходим е обаче и широк обществен дебат, тъй като кризата не е само регионална или пък на два часа път със самолет от нас. Тя може да се превърне и в глобална криза", отбеляза Росен Плевнелиев. Според него трябва да бъдат провеждани дебати по темата и в парламента, за да се чуят всички отговорни фактори.

По думите му България не е подготвена за вълна от бежанци. Точно на тази тема е обърнато внимание и по време на Съвета за сигурност към министър-председателя. "Вие виждате, че броят на желаещите да преминат българската граница на денонощие се удвоява и утроява, и това е една тенденция, която съвсем спокойно може да ескалира в още по-сериозни цифри и брой хора", обясни президентът.

Росен Плевнелиев подчерта и важността на военното образование в България и нуждата то да се развива. "Най-сериозната заплаха за сигурността в днешни дни е международният тероризъм. Ние се сблъскахме с грозното му лице на нашата територия и трябва да признаем, че не бяхме съвсем готови за срещата с грозното лице на терористичната атака", отбеляза държавният глава.


Виж коментарите (10)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).