ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Плевнелиев: Добре сме, харчим колкото изкарваме
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:00 / 19.12.2011Коментари (45)5793
©
Българите изповядват културата на стабилност. Тя ще трябва да бъде имплантирана в главите на 500 милиона европейци. Стабилност и устойчивост са двете думи. Харчим толкова, колкото можем да си позволим, което е важно, за да стоим здраво на земята, да имаме доверие и да можем да растем.

Това каза от парламентарната трибуна новоизбраният президент Росен Плевнелиев, който взе участие в публичния дебат на тема "Две години след Лисабон - Европа накъде?". Специални гости на дебата са Елмар Брок, член на Европейския парламент, и Жан-Доминик Джулиани, президент на фондация "Робер Шуман".

Ние решаваме с какъв растеж ще се ускори Европа след 2 години. Затова са необходими отговорни действия на всички заедно.

България направи своите тежки и нелицеприятни реформи. След фалита на българската банкова система през 1996 г., България си написа домашното. Нашата банкова система е символ на независимост, каза още Плевнелиев.

Европа се намира в тежки времена вече четвърта година, тези времена изискват отговорни, адекватни и нелеки решения. Проблемите са ясно дефинирани. В Европа спокойно можем да кажем, че в последните години правилата не се спазват. Когато правилата не се спазват, няма инвеститорско доверие. Решението е много елементарно - желязна дисциплина и спазване на правилата.

По думите на Плевнелиев - втората сериозна тема в Европа беше, че включително и в години на сериозен икономически растеж, европейските държави растяха с по 4 - 6% на година, България растеше с по 6% на година. "Тук е голямата разлика. Почти всички европейски държави в годините на растеж се увлякоха по харченето. Произведоха се планини от дълг, колосални суми, които дори и в добри времена за икономиката не се намалиха, не се изградиха буфери, с които да може в тежки времена да се покрият тези колосални задължения. С едно малко изключение - една малка България точно във времената на икономически растеж успя да изгради буфер. Може да бъде давана за пример на всички наши европейски партньори и приятели. В последните 10 години България успя да намали своя дълг - от 100% от БВП през 2001 г. на 16% от БВП през 2011 г.", подчерта новоизбраният президент.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Оня дето срувниява 270 и 290 лева :/ съма която харча за един ден в париж :(
0
 
 
"Гушенце" това че живеем най-мизерно е факт, но поне можем да вървим напред и нагоре, благодарение на факта че нямаме 50-80-100-150% от БВП като държавен дълг. Да не говорим че наистина начина по който се справихме с хиперинфлациата през 96-та го пише в учебниците като пример за фискална политика. Това което се опитвам да кажа е че идеята зад управлението на държавата, поне от гледна точка на финансите винаги е била на ниво, проблемът идва от изпълнението и по-точно как всеки с власт си краде и на едро и на дребно. Бургас александруполис бе прекратен заради липса на ползи от българска страна, вместо да бъде взет някой друг рушвет и проекта да продължи.
0
 
 
ала бала. Тоз филма усещането не го е гледал. И тази пионка я избрахте?
0
 
 
там е работата, че нищо не изкарваме...
+2
 
 
и нещо друго да ви кажа.Аз работа на вън в другите страни колкото получават в столицата толкова взимат и в провинцията не като нас.Соличани с големи заплати а ние в провинцията кучета ни яли.
+3
 
 
Да,не сме най-зле ,има 4-5 държави в Африка и 2-3 в югоизточна Азия ,които са по-зле! И да ,минималната заплата в момента е 270 и се предвижда да бъде увеличена на 290 ,но все още не е! Г-н Шилегарски,задавате ли си въпроса защо из целия свят има пръснати 7 милиона българи? Със сигурност не е ,защото не им се работи!Отиват в чужбина,работят с потенциал и желание и си получават необходимото възнаграждение,за което не можем и да сънуваме в България. Ето за това не им се работи на българите тук, постоянно ощетявани и ограбвани от всякакви работодатели и най-вече - УНИЖАВАНИ по жесток начин от управляващите. И ако за този субект на снимката горе , който разполага с 12 милиона лева , му е лесно да живурка на нас не ни е! Трябва спешна промяна иначе сме загубени като народ,жалко за положените усилия на великите ни предтци ,които направиха всичко сега да сме свободни. Снига вече с този тоталитаризам и полицейщина!
-1
 
 
Живеем зле, защото мързелуваме и не произвеждаме конкурентноспособни стоки и услуги, на зачитаме правилата, не се уважаваме и гледаме да живеем на аванта. И вината не е само в управляващите. Това е говорене на инерция. Не си мислете, че като си изберем добри политици и ще получаваме по 1000 лева заплата. Предполагам всеки, който малко е учил икономика ще ви каже същото.
-2
 
 
Престанете да се оплаквате бе, все зле сме били..! А ти Севас да знаеш, че минималната заплата вече е 290 а не 270 лв, не говори на инерция, ако получаваш толкова вземи и си наклепаи шефа в инспекцията по труда, ще го одрусат хубаво! Иначе аз съм на принципа не хленчи а запрегни ръкави и бачкаи, защото много мързеливци и малко работари няма оправия, а като гледам тука гласи поговорката" накарай мързеливият да работи, та да ти даде акъл" В този случай тук сме на първо място, само хленчим и на думи сме супер компетентни, Я ЗЕМЕТЕ СЕ СТЕГНЕТЕ И СЕ ЗАХВАНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ А НЕ ДА хленчите постоянно, не сме най зле от всички, избиите си го от главата!
+1
 
 
Българите изповядват стабилна бедност и това не е необходимо да се имплантира в ничия глава, а в главата на новоизбрания президент е добре да се имплантират по-полезни и човеколюбиви мисли, защото малцина са тези с къща/и като неговата/неговите. Е, той си ги е придобил с труд, но и други се трудят ....
+2
 
 
тоя наистина е много зле завалийката.. бедните, болни и неуки Българи да сме поучавали 500м. европейци, тоя минава и Борисов, нема такъв смех
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: