Плевнелиев: България ще бъде среднобогата държава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (47)
13:51 / 19.01.2012
6665
Новоизбраните президент и вицепрезидент на страната Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха днес клетва пред Конституцията в парламента, в присъствието на главата на Българската православна църква патриарх Максим, настоящия държавен глава Георги Първанов, премиера Бойко Борисов, членове на кабинета и официални лица.

При влизането на Плевнелиев и Попова в залата за клетвата те бяха посрещнати със ставане на крака от избраниците, а депутатите от Атака вдигнаха плакати "Плевнелиев избран с измама".

Росен Плевнелиев обяви за своя кауза превръщането на страната ни в среднобогата държава, в която народът живее достойно, а младите хора остават. Плевнелиев обеща да работи за подобряване на бизнессредата, повече европари, както и за създаване на обществена нетърпимост към корупцията и престъпността. В речта си пред депутатите Росен Плевнелиев разкри представата си за България през 2020 година - с високоскоростни влакове, енергийно ефективни кооперации и по-високи доходи.

"Сега доходът на българския гражданин е 43 процента от средния за Европейския съюз. През 2020 година е не по-малко от 60%. Сега България изнася зърно, през 2020 година изнасяме храни. Сега Българските държавни железници са пред фалит, през 2020 година високоскоростни влакове транспортират стоки, услуги от Азия през България към Европа с 200 километра в час. Сега почти няма българин, който да е доволен от системата на здравеопазването, през 2020 година спешната помощ стига за броени минути до всяка точка на България. Корупцията и източването на Здравната каса са станали невъзможни. Сега 2 700 000 български граждани живеят в енергийно неефективни панелки. През 2020 година поне половината от тях живеят в обновени квартали, сметките за енергийни разходи са паднали двойно, а стойността на тези жилища се е удвоила", заяви в словото си Плевнелиев.

Виж коментарите (47)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).