Плажовете вече ще се отдават на концесия от Министерство на туризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:50 / 18.07.2019
2701
Министерството на туризма ще отдава морските плажове на концесия. Това реши окончателно парламентът с приемането на промени в Закона за концесиите в четвъртък.

Темата предизвика нов сблъсък на позиции между министъра на туризма Николина Ангелкова и лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Ангелкова опонира, като подчерта, че концесиите винаги са били под строг контрол от различните институции, а процедурата е ясна и прозрачна. "Както се казва - в ръцете на министъра ще бъде и ножът, и хлябът. Организирания и заложен контрол изцяло се премахва. Всичко  това, което следва от гласуването, е бетониране на досегашната практика за подаряване на плажовете на близки до властта", заяви Симеонов, цитиран от Нова телевизия.

"Те и по този начин до момента са се отдавали плажове за концесия. Не само от Министерството на туризма, но и от регионалното министерство.И в момента Сметната палата може да проверява Министерството на туризма. Всички контролни органи могат да контролират, както досега. Процедурата е изключително ясна и прозрачна. Всички изисквания ще се публикуват на сайта на Министерството на туризма", заяви Николина Ангелкова.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).