Пишат правила за детските лагери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:16 / 18.02.2012
2567
Хотелите и вилните селища, които искат да посрещат деца, да приемат лагери или училищни ваканции, ще трябва да получат специален сертификат за работа с детски групи. За целта ще се подготви наредба към Закона за туризма, в която ще се впишат изискванията към местата за настаняване според възрастта на децата, които посрещат. Това обяви зам. икономическият министър Иво Маринов.

Детските лагери и екскурзии ще се организират законно единствено от туроператори, гласи подготвеният от министерството на икономиката нов закон за туризма. Учителите не могат да преценят и не знаят как да направят детските ваканции безопасни, категорични са от бранша. В наредбата ще се елиминира и корупционният момент при подбора на дестинации - според вкуса на учителя. В момента често децата се настаняват в 5-звездни хотели, където за тях няма забавления, но има СПА център за преподавателите, обясниха от бранша.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Забраняват вноса на автомобили втора ръка?
Тръгва делото срещу Васил Божков
Бедствено положение в Нова Загора
Опасно време ни очаква днес
Мощна градушка удари част от Южна България, изпочупени са стъкла ...
Буря връхлетя Банско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).