Пием повече бира дори от американците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:55 / 20.03.2023
1328
Китай и САЩ са едни от страните с най-многобройно население, а също и най-големи икономики в света. Консумацията на бира в тези държави също е висока, пише Darik.

Но на човек от населението Щатите се нареждат след България по консумация на пиво, докато Китай не попада в топ 20 в световен мащаб.

Данни на Kirin Holding сочат, че за 28-ма поредна година Чехия оглавява подреждането. Нейните граждани консумират рекордните 181.9 литра бира годишно, което е близо двойно повече спрямо Австрия и Полша, заемащи второ и трето място в подреждането.

В челото се нареждат още Румъния, Германия и Естония, а Намибия изненадващо заема седмото място в класацията с 84.8 литра на глава от населението годишно. 

Топ 10 се допълва от Литва, Словакия и Ирландия, докато България заема 16-то място с 76 литра бира годишно средно на глава от населението.

Пред нас са още Испания, Габон, Конго, Финландия и Латвия, а след нас са държави, като САЩ, Хърватия, Австралия и Словения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).