Пациентка: Рентгенолог ми постави фатални диагнози, умрях три пъти, докато разбера, че съм здрава!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
11:49 / 08.01.2019
7481
За кошмарно преживяване дни преди Нова година сподели варненка за Varna24.bg. 63-годишната жена се почувствала зле и тъй като била алергична към антибиотици на 28 декември 2018 г. по съвет на съпруга си решила да си направи снимка на гръден кош в частен медицински център, за да знае какво лечение да предприеме, ако има пневмония. Когато получила снимката си обаче жената останала шокирана от заключението на рентгенолога, според който пациентката имала три злокачествени диагнози. 

"В мига, в който прочетох заключението умрях три пъти. За минути ме пратиха в ада. Снимката направи лаборантката, тя ми я връчи. А заключението беше на рентгенолога, според който имах сянка от липом, някакво засенчване с размери 9 на 4 см и още някаква констатация за тежко злокачествено образование. Аз съм бивша медицинска сестра, знаех добре какво означават заключенията му. Преди 12 години ме оперираха от рак на шийката на матката и целият този ужас изплува пред очите ми. Хукнах през глава към рентгенологията на Окръжна болница. Посрещна ме рентгеноложката там. Когато видя снимката заяви, че не вижда нищо тревожно и притеснително. Дори ме посъветва да изчакам да минат почивните дни и да си взема направление, за да направя нова снимка, за да не плащам. Нямах секунда за чакане обаче. Платих си и си направих компютърен томограф. Резултатите потвърдиха мнението на лекарката, че съм здрава и ми няма нищо. 

Върнах се ядосана в медицинският център, за да потърся сметка на "специалиста", на какво основание е поставил заключенията си, които ми костваха шок и ужас, излишното облъчване, съсипани нерви и средства. Исках да знам как така с лека ръка ме "хвърли на кучетата". Докторът ме посрещна арогантно и заяви: "Приятно ми е да се запознаем. Радвайте се, че сте здрава!".

"На мен никак не ми е приятно!", отговорих и си тръгнах. Споделям този случай, за да предупредя хората да внимават и винаги да търсят второ или трето мнение. В този медицински център ходят много майки с дечица, въпреки, че рентгенът е много стар. Представяте ли си какво означава за една майка да види подобна диагноза за детето си? Нищо не може да и компенсира ужаса и стреса, който ще преживее. Затова съветът ми към хората, е да си ходят в поликлиниката или при доказани специалисти, които ще им спестят кошмара, който аз преживях."

Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).