Отлично позната лекарка вече е в Сливенския затвор след трето прегрешение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:46 / 04.04.2024
207081
Анестезиоложката от УМБАЛ "Пловдив" д-р Ирена Персенска, заловена да превозва четирима нелегални мигранти от Сирия на 10 март 2023 г. в седмия месец от бременноста си, влезе в затвора, но за друго престъпление. На 6 февруари тя е засечена да шофира из село Труд, където живее, със солидното количество алкохол от 2,46 промила. В резултат на това е с ефективна присъда и вече е в Сливенския затвор.

"Няма я Ирена, не можете да я откриете", лаконично каза майката на лекарката пред "24 часа". И призна, че дъщеря й има проблеми с правосъдието.

От кметството на село Труд поясниха, че са получили писмо от затвора, с което уведомяват за настаняването й там. Колеги на д-р Персенска от УМБАЛ "Пловдив" поясниха, че отдавна не работи при тях, но били наясно, че е в Сливен.

Въпреки напредналата си бременност лекарката се включила в трафика на чужденци заедно с приятеля си - военния Димитър Динчев, и Георги Божиков, всички от с. Труд. Тогава тя беше освободена от ареста заради особеното си състояние, а двамата мъже останаха зад решетките. След случая д-р Персенска отрече да е замесена в схемата.

"Не мога да се съглася, че участвам в трафик на хора. Изобщо не участвам в никакви канали, дори нямам идея за какво става въпрос", отричаше тя.

На 19 май м. г. Персенска роди дъщеря, а мъжът й Димитър Динчев беше освободен от ареста на 9 юни 2023-а. Два дни по-късно анестезиоложката потроши колата на съперницата си Петя Гуджева, с която Динчев имал паралелна връзка. Посред бял ден - около 14,30 часа на 11 юни, тя помляла двете обзорни и други две странични стъкла на автомобила на конкурентката си, спрян пред казиното, в което тя работи. 

"Тази Петя от дума не разбира! Настоятелна, нагла, не ни оставя на мира. Нонстоп кръжи с колата около дома ни. Непрекъснато звъни - на Димитър и на свекърва ми. Особено като разбра, че той вече е на свобода, аз с триста зора го изкарах от ареста. Млякото ми спря от тормоза й", обясни докторката тогава.

Въпреки че отричаше участието си в превозването на мигранти, в края на м. г. тя, Динчев и Божиков са признали вината си и са сключили споразумения с прокуратурата. Присъдите на Персенска и Динчев са условни, Божиков обаче влезе в затвора, защото е осъждан и преди.

Следва шофирането с алкохол, за което д-р Ирена Персенска също признава вина и се договаря с прокуратурата само 3 дни след залавянето й. Този път обаче наказанието й нямам как да е условно и тя е осъдена на 11 месеца затвор при първоначален строг режим. Докторката ще трябва да плати и глоба от 190 лв. и стойността от 10 2000 лв. на БМВ-то, което е карала. Колата не е била нейна собственост. В момента за бебето се грижи свекърва й.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Млад родопчанин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Mъжът, който намери Сашко: Бяхме ли се забавили 5 минути, щяхме д...
Ето какъв е трафикът по границите ни
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).