Отказаха предсрочно освобождаване на Куцара! Ще става "инвитро" татко

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:36 / 04.12.2018
3364
Светломир Нешков - Куцара, който преди 3 г. осъди България в Страсбург заради лоши условия в килиите, е бил наказан през октомври т. г. за физическа разправа с друг затворник. Според инспектори и психолози той бил честолюбив, прикрит, самонадеян и на моменти агресивен. Имал враждебни нагласи към хомосексуалисти и роми, стана ясно в Софийския градски съд.

Куцара бе доведен там по обед във вторник, след като поиска да го пуснат предсрочно. Той твърди, че вече е друг човек и е излежал над 2/3 от присъдата си. Осъден е на 29 г. и 11 месеца, наложени му с присъди по различни дела за опит за убийство на полицай, грабежи, кражби, повреждане на имущество и др. Има и бягство от затворническата клиника в Ловеч, след което се е крил две години, припомня "24 часа".

Зад решетките първо работел като чистач, а сега - като отговорник на фитнес клуба. Пред съда Куцара се оплака, че го държат в изолация и не му казват в какви социални и спортни дейности може да участва. "Той сам си противоречи - веднъж твърди, че не му дават да играе футбол, друг път - че е награждаван за това. Участвал е и в боксови турнири", каза инспектор към затвора.

Според прокуратурата Куцара създава напрежение сред лишените от свобода и промяната при него е трудна.

Съдия Николай Николов реши, че няма основания за предсрочно освобождаване - Куцара не е изтърпял 2/3 от наказанието си, както изисква законът, а само 16 г. и 8 месеца, и още не е превъзпитан.

Рискът от рецидив при него бил много над средния (71 точки), а и имал склонност да прехвърля вината за престъпленията си на други.

"С приятелката ми искаме дете, а не ми дават възможност", оплака се Куцара в съда, след като помоли да го пуснат. "От години той се бори за това", поясни адвокатът му. Най-дългото свиждане е 4-часово свиждане, но с охрана и камери. В момента стаи за секс в затвора няма, въпреки че идеята се обсъжда от години. Освен това правилникът забранявал осъдените на общ режим да се докосват с хората, дошли да ги видят.

Куцара и приятелката му могат да пробват зачеване ин витро, има възможност за това, казаха от местата за лишаване от свобода. Според инспектор Маринела Георгиева в затвора вече има 2 такива случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).