От 1 януари пенсионната възраст скача с 1 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (53)
17:29 / 25.11.2011
7266
Пенсионната възраст ще бъде увеличена с една година от 1-и януари. Това ще стане за първа, втора и трета категория труд, съобщи председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. Тя, заедно с група депутати от ГЕРБ, внесоха промени в бюджета на Държавното обществено осигуряване. Стоянова каза още, че се предвижда пенсионната възраст да продължи да расте постепенно от 2015-а година:

Промяна във възрастта за пенсиониране с една година от първи януари 2012 година за категориите труд трета, първа и втора, както и продължаване повишаването на възрастта до 2015 година по четири месеца всяка година, така че до 2021 година възрастта за мъжете да бъде 65 години, а възрастта за жените 63 години.

По повод несъгласието на синдикатите с увеличаването на пенсионната възраст, Стоянова каза:

Тристранката е консултативен орган на правителство, работодатели и синдикати. Мисля, че те доста активно водиха диалог в началото на тази година и миналата, обсъждани са всякакви варианти, но в крайна сметка решението, отговорността е на управляващите, на правителството и на парламента, който гласува текстовете.

Източник: БНР


Виж коментарите (53)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).