Остави 7300 лева до кош за смет, а после повика полиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:02 / 18.11.2022
1917
Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД МВР Смолян разследват извършена телефонна измама. Действия по разследването стартираха вчера, 17 ноември, след получен сигнал от 83-годишна смолянчанка.

Тъжителката е заявила, че на 16 ноември около 14.00 часа на стационарния й телефон се обадил мъж, който се представил за служител на криминална полиция. Под претекст, че се провежда полицейска операция, мнимият полицай печели доверието на жертвата, като обяснява, че е засечено обаждане с цел измама на техния абонат и се налага незабавното й съдействие, за да бъдат заловени престъпниците.

За целта е било нужно да събере всички налични пари в жилището си. Заблудена, пострадалата е събрала общо 7 300 лева. Действайки според инструкциите, възрастната жена оставила парите до кош за смет, находящ се до жилищен блок в кв.“Устово“. На следващия ден, осъзнавайки, че е измамена, тя подава сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).