Остава непроменена обстановката в района на пожара в парк "Рила"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 10.09.2008
918
Предстои да се вземе решение от Оперативния щаб дали през днешния ден летателната техника ще се включи в гасенето на пожара в Национален парк "Рила". Все още няма информация за това дали испанските самолети, които снощи пристигнаха в България, ще бъдат включени в действията по гасене. Това казаха от пресцентъра на МВР.

Обстановката в района не е променена. Огънят продължава да се развива на площ от 1400 дка. И през днешния ден в гасителните действия ще се включат над 200 души от различни институции - Министерство на извънредните ситуации, Пожарна безопасност и спасяване, Министерство на отбраната, Национален парк "Рила".

Пожарът, който гори в землището на село Горни Окол, Самоковско е нараснал през изминалата нощ с още 15-20 дка. Той се развива на 4300 дка, от които 2 хил. дка са гори. На мястото на пожара работят 50 единици техника и 180 души. Вчера са извършени 30 облитания на летателната техника над пожара.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дебора за скандалния си арест: Даже не мога да повярвам, че съм б...
Инвеститор към братя Пулеви, след като събориха част от спортния ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове
Разследват убийство на пастир с боеприпас
Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един на...
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).