Окръжният съд в Търговище излезе с позиция по повод ареста на съдия Мирослав Митев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:29 / 28.06.2023
2789
Екипът на Окръжен съд – Търговище категорично се разграничава от действия и практики, които нарушават етичните правила на магистратите и уронват авторитета на институцията. Ръководството, съдиите и съдебните служители са изненадани от информацията за ареста и привличането като обвиняем на съдията от Наказателното отделение Мирослав Митев по разследване на сигнал за получен подкуп. Тази позиция беше разпространена от пресцентъра на съда в Търговище.

След публикациите в средствата за масово осведомяване и официално оповестените данни от страна на СГП, КПКОНПИ и ГД "БОП“ считаме за необходимо да изразим своята загриженост и увереност, че обективната истина ще бъде разкрита в хода на процесуално-следствените действия.

Откритите заседания по делата, чийто докладчик е нашият колега, са отложени.

Съдия Мирослав Митев е с близо 40-годишен юридически стаж, 20 от които в Окръжен съд – Търговище.

Припомняме, че един от основните принципи на наказателния процес е презумпцията за невиновност, залегнала в чл. 31,ал. 3 от Конституцията, както и в чл. 16 от НПК – обвиняемият се счита за невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда.

Ръководството на Окръжен съд – Търговище ще информира своевременно обществеността за предприетите при необходимост действия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Някои вкусотии ни излизат доста солено, броим 30 лв. за пица
Силен порой и гръмотевична буря удариха центъра на столицата за м...
Промениха таксите за някои лични документи
Българин: Всичко отива за храна и сметки
Вадете чадърите утре, връхлитат ни дъждове
Първи подробности от прокуратурата, след като 36-годишна жена поч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).