Обсъждат екостикерите за автомобилите да отпаднат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:29 / 04.01.2022
2581
Едва пет месеца след въвеждането на екостикерите за колите - вече се обсъжда те да отпаднат. Според депутати от четворната коалиция и омбудсмана Диана Ковачева  влиянието им върху чистотата на въздуха е спорно. В същото време - скоро всеки уред в пункт за технически прегледи ще бъде свързан автоматично с автомобилната администрация.

Целта на връзката между пунктовете и системите на Автомобилна администрация е да се сложи край на манипулациите при прегледите на автомобилите. До края на януари системите трябва да са свързани и да започнат работа.

Колкото до екотикерите - от "Демократична България" са изпратили запитване до транспортния министър за ефекта от въвеждането им. Ако от юли до сега няма подобрение в качеството на въздуха, настояват да отпаднат.

Еко категорията за автомобила на Миодраг е най-високата – пета. Защото е електрически и най-безопасен за чистотата на въздуха. Избрал е да смени дизела с ток наскоро. 

"Една от причините е, че там, където живея в София врабчетата избягаха. Заради автомобилите. Когато беше пандемията се върнаха", обясни Миодраг Николич.

Мнението му е, че еко стикерите в момента са безполезни, защото все още не действат нискоемисионните зони в центровете на големите градове. До лятото на най-замърсяващите автомобили трябва да се забрани да влизат там. А контролът ще е с камери.

"Нормално е да няма реално промяна. Тези стикери само седят по стъклата, нищо повече", допълва той.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).