Община Раковски изгражда защитено жилище с европари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:58 / 16.02.2012
1655
Днес в Шумен на официална церемония Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи официално чекове със стойността на спечелени проекти по ОП "Регионално развитие" на 25 кметове на общини, сред които и община Раковски. 

По схемата "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги на деца в риск" ще бъдат изградени в страната 133 центъра за настаняване от семеен тип и 27 защитени жилища на територията на 62 общини. Кметът на общината Иван Антонов получи чек на стойност 303 561 лв. за изграждане на защитено жилище, в което ще бъдат настанени 8 младежи с лека и средна степен на умствена изостаналост. В защитеното жилище ще бъдат разкрити три работни места, които ще се финансират от държавния бюджет. 

Проектните дейности включват изграждане, оборудване и обзавеждане на защитено жилище с обща разгъната застроена площ от 165,7 кв. и благоустрояване на прилежащия двор. 85% от средствата са от Европейския фонд за регионално развитие, а 15 % от сумата от националния бюджет.

"Ще помагаме на общините в реализацията на тези проекти, защото те са много важни, много социални и значими. Това е един от примерите, в които България е давана за пример на останалите 26 страни членки на ЕС. България показа как може да сме първи и да сме за пример и как можем концептуално да си сменим подхода за социална грижа към хора и деца в социална нужда", каза министър Павлова по време на церемонията. Тя благодари на кметовете, че поемат тази стъпка и този процес да направят нова социална инфраструктура и по уютни домове за децата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).