Община Дупница коментира издадения смъртен акт на Ангел Христов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:29 / 05.06.2023
2070
Съгласно Закона за гражданската регистрация, актът за смърт се съставя въз основа на съобщение за смърт, което се издава от компетентно медицинско лице с нанесени реквизити- час на смъртта, дата, място, причина, име, фамилия, подпис, печат, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница.

Самият акт за смърт се съставя не по-късно от 48 часа. Длъжностното лице по гражданско състояние, пристъпва към съставяне акта за смърт, именно след като получи горецитираното съобщение и документ за самоличност на починалото лице. В изпълнение на служебните си задължения, лицето по гражданско състояние Галина Палчева, с място на работа - Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в съобщението за смърт на лицето Ангел Христов е записан час на смъртта - 8,00 на 03.06.2023 година.

Съобщението е принесено от служител на траурна агенция. От последващата проверка в Национална база данни въз основа на съобщението, се установява от г-жа Палчева, че има сгрешена фамилия и връща на приносителя съобщението за последващо коректно отразяване на имената. След интервал от време, съобщението е отново донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена промяна на фамилията от медицинско заведение с реквизити, отразяващи направената корекция.

Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за смърт. С цел избягване на спекулации, е важно да се уточни, че в Национална база данни няма допълнителна информация, с която разполага МВР, както и за обявени за издирване лица. В изпълнение на служебните си задължения, лицето по гражданско състояние е изпълнило законовите разпореждания описани в Закона за гражданската регистрация.

Венцеслав ИЛЧЕВ

Виж коментарите (1)

Още по темата (42):
06.10.2023 Стана ясно как брат Галев е минал границата
18.08.2023 Ангел Христов е починал от естествена смърт
22.06.2023 И Пламен Галев се крие някъде в България?
17.06.2023 Полицията не е искала достъп до трафични данни за местоположението на Ангел Христов
11.06.2023 Историята на "братя Галеви"
11.06.2023 Бивш шеф на баретите с още разкрития за братя Галеви и Къро
Още новини от Национални новини:
Хотелиер oт Слънчев бряг: Летният сезон става все по-кратък
Божидар Джокин: Лоша преценка е причината за инцидента на Седемте...
Ръст на броя на частните дела срещу компаниите за бързи кредити у...
Започват малките матури за 4 клас
Празник е: Честваме светец, посечен през 1515 г.
Бойко Борисов: САЩ и България са стратегически партньори и ще про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).